Säljanskaka

Hej!

Jag tycker mycket om att laga mat och baka. Ibland blir det en del experiment och nya recept kommer till. Detta är mitt recept på en smarrig kaka med smak av honung, kokos och choklad.

Ingredienser:

Till chokladkakan:

200 gram smör eller margarin 

4 ägg

4 dl socker 

3 dl vetemjöl

2 dl kakao 

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 nypor salt

Till toppingen:

100 gram smör eller margarin

1,5 dl honung

1,5 dl grädde

150 gram kokosflingor 

 Gör så här:

  1. Sätt varmluftsugnen på 200 grader. 
  2. Bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Gör chokladkakan.
  4. Smält smör eller margarin.
  5. Vispa ägg med socker vitt och fluffigt.
  6. Rör ned mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
  7. Blanda i det smälta smöret så de blir en jämn smet.
  8. Bred ut i långpannan.
  9. Grädda 10 min.
  10. Gör toppingen.
  11. Smält smör eller margarin.
  12. Tillsätt honung, grädde och kokos.
  13. Koka under omrörning 2-3 minuter.
  14. Bred toppingen försiktigt på den halvfärdiga kakan.
  15. Grädda 8-10 minuter till så toppingen blir härligt gyllenbrun.
  16. Låt svalna.
  17. Skär rutor och börja fika.

 Obs! Glöm verkligen inte saltet i kakan för den framhäver chokladsmaken så bra.

Fredagshälsningar från Chatarina.

Lämna en kommentar