Om oss

Bin, fjärilar och andra pollinatörer är livsviktiga för matproduktionen på vår planet, men de är hotade så det behövs ökat fokus på hållbarhet, pollinering och ekologisk odling, det är en av anledningarna bakom beslutet att bli biodlare och starta Säljans Bigård i Sandviken.

Chatarina är den målmedvetne högskoleingenjören i Industriell ekonomi som med 20 års arbetslivserfarenhet inom logistik, marknad och projektledning inom verkstadsindustrin i Sandviken nu tagit steget att arbeta heltid på Säljans Bigård. Med en drivkraft att erbjuda en hållbarare biodling till fler och hantverksprodukter av naturliga råvaror känns beslutet rätt.

Chatarina är godkänd biodlare av Jordbruksverket, godkänd Yrkesbiodlare från Fristad Folkhögskola och har Gesällbrev i biodling.

Pierre är den passionerade vetgirige Teknikern med 30 års arbetslivserfarenhet som bilmekaniker på Volvo. Han är den som ständigt lär sig nya saker om natur och vetenskap och är fantastisk på att återbruka, renovera och använda ny teknik till en ekonomiskt hållbar produktion.

Pierre är Bitillsyningsman och godkänd biodlare på Jordbruksverket. Han är även intresserad av hur biodling sköts på binas egna villkor, den så kallade naturliga biodlingen och har låtit ett bisamhälle få flytta in i en naturkupa. I naturkupan bygger bina helt fritt sina vaxkakor på lister (topplistkupa).

Vi jobbar på att inspirera människor att vilja bidra till ökad hållbarhet för bin, människor och vår planet. Hög kvalitet, småskaligt hantverk och stort hållbarhetsfokus är våra värderingar på tjänster och produkter vi levererar till DIG!

 

Teamet bakom Säljans Bigård: Chatarina Berglund och Pierre Larsson