Ljus och dofter som gör skillnad!

Underbara handgjorda ljus

Miljövänliga raps och bivaxljus är tillverkade för hand med kärlek och omtanke för att vara ett bra val för miljö och hälsa. Med stor omsorg har vi noggrant valt ingredienser för att tillverka ljus av högsta kvalitet i kombination med det bästa för allt och alla.

Säljans Bigårds doftljus i glasburk innehåller en ljusmassa av ekologiskt rapsvax. Vi är stolta över att vara en av få ljustillverkare som enbart använder ekologiskt rapsvax!

Bivaxljus som värmeljus innehåller en ljusmassa på enbart Svensk bivax (inge rapsvax). Bivax brinner med en gulare låga och är inte lika ljus jämfört med paraffin/stearin.

Allt överskott av bivax i vår biodling återanvänds (zero waste). Tänd raps & bivaxljus istället för paraffinljus så bidrar du till en förbättring av Sveriges koldioxidutsläpp (CO2).

Vi tillverkar ljusen för hand i Sandviken, Sverige / Made in Sandviken, Sweden.

Doftoljorna har valts ut med stor omtanke på miljö och hälsa. Självklart använder vi endast icke djurtestade oljor.

Nyansskillnad i naturligt bivax förekommer och det kan ni se som ett bevis på att dessa ljus är ett hantverk.

Skötselråd för rapsvaxljus

Klipp veken innan du tänder ljuset om den är lång. Håll alltid veken kort så att lågan inte blir för stor, en för stor låga gör att ljuset brinner slut för fort.

Sluta elda ljuset när endast 5 mm ljusmassa finns kvar i botten för att undvika att lågan blir blir en brandfara.

Lämna ej brinnande ljus obevakade.

Avstånd minst 20 cm mellan ljusen.

Förvaras svalt (max 25 grader) och ej i direkt solsken.

Övrigt

Visste du att i Sverige används 46 000 ton ljus per år? Om alla dem var av paraffin skulle Sveriges koldioxidutsläpp från ljus motsvarande 67 000 bensindrivna bilar (CO2 baserat på bilar år 2018). Norska folkhälsoinstitutet jämställer paraffinljus lika som passiv rökning.

Säljans Bigårds ljus innehåller ej stearin, paraffin (restprodukt från petroliumtillverkning), hormonstörande ftalater, parabener, animaliskt fett eller palmolja.

Att tända ljus av förnyelsebara råvaror (rapsvax och bivax) anses koldioxidneutralt och är ett klimatsmart val. Att njuta av handgjorda ljus ger en härlig känsla, prova du med.

Säljans Bigård - Hållbarhet för bin, människor och vår planet.