Äppelkaka

En god och fin äppelkaka med smaker av kanel, honung och ingefära. Perfekt till fika året om men extra gott under hösten när det är säsong för svenska äpplen.

Ingredienser 

2 stora eller 4 små svenska äpplen

2 ägg

2 dl socker

1 msk svensk honung

1 tsk kanel

0,5 tsk malen ingefära

2 tsk vaniljsocker 

2 tsk bakpulver

2,5 dl vetemjöl special

150 gram smält smör/margarin 

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Lägg i kanel, ingefära, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och honung.

Tillsätt smält smör och rör ihop allt.

Lägg ett runt klippt bakplåtspapper i en sockerkaksform.

Häll i smeten i formen.

Lägg i skalade mindre äppelbitar. Tryck ned äpplena till hälften.

Grädde längst ned i ugnen i 30 minuter.

KLART FÖR ATT FIKA NÄR KAKAN SVALNAT.

Vårt tips: blir även en fin efterrätt tillsammans med vispad grädde.

Lämna en kommentar