Barbecue ribs med chili, honung och whisky

Barbecue grillade tjocka revbenspjäll som glaserades med en kryddig glace är så gott. Kräver lite tid och planering att laga men resultatet blir en smakupplevelse.

4 portioner

Ingredienser:

1 kg tjocka revbenspjäll

2 liter vatten

10 vitpepparkorn

3 lagerblad

salt

 

1) Koka revbensspjällen sakta i ca 2 timmar under lock.

2) Svalna.

 

Kryddig glace

Ingredienser:

8 cl valfri whisky

1/2 dl olivolja klassisk

1/2 dl japansk soya

1 krm flytande rökarom

2 tsk oregano

1 tsk chiliflakes

svartpeppar efter tycke och smak

 

1) Blanda marinaden.

2) Låt den kokta revbensspjällen ligga i marinaden ca 30 minuter.

3) Grilla 1-2 minuter på galler över glöden för att få en grillyta.

4) Flytta sedan köttet så det ligger på galler men inte direkt över glödbädden.

5) Sätt på locket på grillen i ca 10 minuter.

6) Ta upp köttet, låt svalna lite innan du skär det i skivor.

 

Servera med till exempel klyftpotatis, sallad samt barbecuesås.

Njut!

 

1 kommentar

Robert

Hej
Spännande recept, men var är honungen och hur mycke?

Flera mycket spännande recept på er sida, kul.

/ Robert

Lämna en kommentar