Barbecue ribs med chili, honung och whisky
Barbecue grillade tjocka revbenspjäll som glaserades med en kryddig glace är så gott. Kräver lite tid och planering att laga men resultatet blir en smakupplevelse.
4 portioner
Ingredienser:
1 kg tjocka revbenspjäll
2 liter vatten
10 vitpepparkorn
3 lagerblad
salt
1) Koka revbensspjällen sakta i ca 2 timmar under lock.
2) Svalna.
Kryddig glace
Ingredienser:
8 cl valfri whisky
1/2 dl olivolja klassisk
1/2 dl japansk soya
1 krm flytande rökarom
2 tsk oregano
1 tsk chiliflakes
svartpeppar efter tycke och smak
1) Blanda marinaden.
2) Låt den kokta revbensspjällen ligga i marinaden ca 30 minuter.
3) Grilla 1-2 minuter på galler över glöden för att få en grillyta.
4) Flytta sedan köttet så det ligger på galler men inte direkt över glödbädden.
5) Sätt på locket på grillen i ca 10 minuter.
6) Ta upp köttet, låt svalna lite innan du skär det i skivor.
Servera med till exempel klyftpotatis, sallad samt barbecuesås.
Njut!
1 kommentar
Hej
Spännande recept, men var är honungen och hur mycke?
Flera mycket spännande recept på er sida, kul.
/ Robert