Filmjölksbröd med nötter och honung

Saftigt och mumsigt bröd med en massa nyttiga nötter och frön. Självklart för oss på Säljans Bigård är att brödet är sötat med Svensk honung.

Snabbt och lättbakat!

Ingredienser:

4 dl vetemjöl special

1 dl grahamsmjöl

2 dl havregryn

1 dl grovt hackade hasselnötter

1 dl pumpafrön

1 dl solroskärnor 

2 tsk bikarbonat

2 nypor salt

2 msk Svensk honung

5 dl Eco Filmjölk

 

Gör så här för att baka detta bröd:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Rör i filmjölk samt honungen. Jag värmer försiktigt honungen så den blir flytande och blandas lättare i degen.

Klä en avlång form med bakplåtspapper.

Bred ut degen i formen.

Grädda i ugnen ca 1 timme.

Tippa upp brödet på en skärbräda och låt det svalna inlindad i en kökshandduk innan du skär i skivor,

Tips, detta bröd passar perfekt till ostbrickan, sallad eller soppa.

 

 

1 kommentar

Aniko

Jättegott bröd. Ska definitivt baka igen.

Lämna en kommentar