Knäckebrödsfralla
Detta hembakade bröd med extra fibrer kan du enkelt göra själv. Perfekt till frukost med philadelphiaost, kallrökt skinka/kalkon och några skivor paprika.
Här kommer vårt recept på nyttigt bröd som smakar som mjukt knäckebröd.
INGREDIENSER:
1,5 dl solrosfrön
1 dl fyrkross
Cirka 14 dl rågsikt
6 dl ljummet vatten
2 msk olivolja/rapsolja
2 msk honung
1 tsk salt
1 paket jäst
GÖR SÅ HÄR:
Smula jästen i en bunke eller köksassistentens skål.
Lägg i solrosfrön, fyrkross, olivolja, honung, salt och vatten.
Blanda runt.
Lägg i cirka 12 dl rågsikt.
Bearbeta degen ordentligt i minst 5 minuter. Då blir det glutentrådar som gör att brödet blir luftigare.
Tillsätt lite mer mjöl (rågsikt) tills degen är lagom fast men något kladdig.
Jäs 1 timme under bakduk (kökshandduk) eller lock.
Knåda degen 1 minut.
Dela i 20 bitar. Rulla lite lätt varje bit.
Lägg på smörad ugnsplåt.
Jäs under bakduk i 45 minuter.
Grädda i 220 grader varmluftsugn i cirka 13 minuter.
Svalna utan bakduk för en krispigare yta.
Förvara i plastpåse men ytan på brödet blir då mjukare.
Lämna en kommentar