Knäckebrödsfralla

Detta hembakade bröd med extra fibrer kan du enkelt göra själv. Perfekt till frukost med philadelphiaost, kallrökt skinka/kalkon och några skivor paprika. 

Här kommer vårt recept på nyttigt bröd som smakar som mjukt knäckebröd. 

INGREDIENSER:

1,5 dl solrosfrön

1 dl fyrkross

Cirka 14 dl rågsikt

6 dl ljummet vatten

2 msk olivolja/rapsolja

2 msk honung

1 tsk salt

1 paket jäst

 

GÖR SÅ HÄR:

Smula jästen i en bunke eller köksassistentens skål.

Lägg i solrosfrön, fyrkross, olivolja, honung, salt och vatten. 

Blanda runt.

Lägg i cirka 12 dl rågsikt.

Bearbeta degen ordentligt i minst 5 minuter. Då blir det glutentrådar som gör att brödet blir luftigare.

Tillsätt lite mer mjöl (rågsikt) tills degen är lagom fast men något kladdig.

Jäs 1 timme under bakduk (kökshandduk) eller lock.

Knåda degen 1 minut.

Dela i 20 bitar. Rulla lite lätt varje bit.

Lägg på smörad ugnsplåt.

Jäs under bakduk i 45 minuter.

Grädda i 220 grader varmluftsugn i cirka 13 minuter.

Svalna utan bakduk för en krispigare yta. 

Förvara i plastpåse men ytan på brödet blir då mjukare.

Lämna en kommentar