Ketchup
I helgen tog vi tillvara på överskottet av tomater genom att göra en god ketchup. Vi använder en blandning av olika tomatsorter på körsbärstomater, busktomat, växthustomat. De stora tomaterna delades i mindre klyftor och de små lades i hela.
INGREDIENSER:
1 Kg färska tomater
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 tsk svensk honung
2 tsk balsamvinäger
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk kanel
Några flingor chiliflakes (vill du ha starkare så lägg till fler)
1 tsk olivolja
GÖR SÅ HÄR:
Skiva lök och vitlök.
Stek löken i 5 minuter med olivolja i en kastrull.
Klyfta tomater.
Lägg i tomater, honung, balsamvinäger, salt, peppar, kanel, chiliflakes.
Koka i 30 minuter.
Mixa ketchupen helt slät med stavmixer.
Häll upp i rena glasflaskor eller glasburkar.
Passar bra till korv, hamburgare och pasta.
Förvara din hemlagade ketchup i kylskåp.
Lämna en kommentar