Ketchup

I helgen tog vi tillvara på överskottet av tomater genom att göra en god ketchup. Vi använder en blandning av olika tomatsorter på körsbärstomater, busktomat, växthustomat. De stora tomaterna delades i mindre klyftor och de små lades i hela.

 

INGREDIENSER:

1 Kg färska tomater

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

3 tsk svensk honung

2 tsk balsamvinäger

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

0,5 tsk kanel

Några flingor chiliflakes (vill du ha starkare så lägg till fler)

1 tsk olivolja

GÖR SÅ HÄR:

Skiva lök och vitlök.

Stek löken i 5 minuter med olivolja i en kastrull.

Klyfta tomater.

Lägg i tomater, honung, balsamvinäger, salt, peppar, kanel, chiliflakes.

Koka i 30 minuter.

Mixa ketchupen helt slät med stavmixer.

Häll upp i rena glasflaskor eller glasburkar.

Passar bra till korv, hamburgare och pasta.

Förvara din hemlagade ketchup i kylskåp.

Lämna en kommentar