Honungsmarinerad fläskfilé
Den godaste fläskfilé jag ätit är denna med en marinad som ger både sälta och sötma samt mustigt saftigt kött.
Ingredienser:
1 fläskfilé
1 dl olivolja
4 msk svensk honung
4 msk japansk soya
3 vitlöksklyftor
3 msk oxfond
2 tsk dijonsenap
Färsk timjan, ca 1/4 från en kruka
Grovmalen svartpeppar
Lite salt
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 150 grader.
2) Rensa och skära bort hinnor runt fläskfilén.
3) Blanda övriga ingredienser till en marinad.
4) Vänd runt fläskfilén i marinaden så hela är väl täckt.
5) Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen.
6) Ös köttet med marinad från botten av formen var tionde minut.
7) Sätt en ugnstermometer i köttet efter 20 minuter och ta ut när den visar på 70 grader.
8) Täck direkt ugnsformen med aluminiumfolie och låt köttet stå 15-30 minuter.
9) Skär köttet i skivor och använd marinaden som sås.
Servera gärna med potatisgratäng och dina favorit grönsaker.
Njut av en god middag!
Lämna en kommentar