Honungsmarinerad fläskfilé

Den godaste fläskfilé jag ätit är denna med en marinad som ger både sälta och sötma samt mustigt saftigt kött.

 

Ingredienser:

1 fläskfilé

1 dl olivolja

4 msk svensk honung

4 msk japansk soya

3 vitlöksklyftor

3 msk oxfond

2 tsk dijonsenap

Färsk timjan, ca 1/4 från en kruka

Grovmalen svartpeppar

Lite salt

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 150 grader.

2) Rensa och skära bort hinnor runt fläskfilén.

3) Blanda övriga ingredienser till en marinad.

4) Vänd runt fläskfilén i marinaden så hela är väl täckt.

5) Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen.

6) Ös köttet med marinad från botten av formen var tionde minut.

7) Sätt en ugnstermometer i köttet efter 20 minuter och ta ut när den visar på 70 grader.

8) Täck direkt ugnsformen med aluminiumfolie och låt köttet stå 15-30 minuter.

9) Skär köttet i skivor och använd marinaden som sås.

 

Servera gärna med potatisgratäng och dina favorit grönsaker.

Njut av en god middag!

Lämna en kommentar