Punschtoppar

Idag bjuder jag på hembakade Punschtoppar. Jag tycker dessa är mycket godare än köpta då de är riktig Flaggpunsch i dem.

18 stycken

Ingredienser:

100 gram smör

4 dl havregryn 

3 msk Flaggpunsch

0,75 dl honung

1 msk kakao

2 nypor salt

150 gram mörk 70% choklad

25 gram kokosflingor

 

Gör så här:

1) vispa smör, kakao, salt och honung till en luftig kräm.

2) Tillsätt Flaggpunsch under vispning.

3) Smält 50 gram choklad i vattenbad.

4) Tillsätt den smälta chokladen under vispning.

5) Mixa havregrynen några sekunder så de bli mindre småsmulor.

6) Spritsa eller klicka ut topparna.

7) Frys topparna ca 15 minuter.

8) Smält 100 gram choklad i vattenbad. Häll över det i en kaffekopp.

9) Toppa en punschtopp i taget i chokladen, strössla direkt med lite kokos.

10) Låt stela i kylskåp minst 15 minuter.

11) Klart.

 

Förvaras i kylen eller frysen om det råkar bli några över.

 

 

 

 

Lämna en kommentar