Zucchinibröd - buffebröd
Ett saftigt och mycket gott bröd som passar perfekt till buffen, skaldjur, soppa eller smörgåsbordet. Zucchini gör brödet extra saftigt och nyttigt.
Om du odlar egen zucchini kan du låta några växa sig väldigt stora så att du får egna zucchinifrön till brödet.
Ingredienser:
5 dl eco filmjölk |
1 paket jäst |
2 msk honung |
3 msk olivolja |
300 gram fint riven och avvattnad/urkramad zucchini |
cirka 14 dl vetemjöl |
2 tsk salt |
1 ägg |
1 dl frön/kärnor av zucchini, pumpa eller solros |
Gör så här:
Värm filmjölken till 37 grader.
Lägg i smulad jäst, honung, olivolja, salt i en hushållsassist/bakmaskin. Blanda med filmjölken och zucchini.
Tillsätt nästan allt mjöl och blanda väl i cirka 10 minuter. Spara lite mjöl till du ska rulla frallorna. Degen ska vara lite kladdig men inte för lös.
Jäs i 30-40 minuter.
Dela degen i 25-30 bitar och rulla till runda bullar.
Låt brödet jäsa 30 minuter under en kökshandduk på smörade ugnsplåtar. Vill du ha ett brytbröd placerar du bullarna närmare varandra. Vill du ha frallor placerar du dem med längre avstånd till varandra så att de inte jäser ihop.
Pensla brödet med uppvispad ägg och strö på frön eller kärnor.
Grädda dem i 225 grader varmluftsugn i cirka 12 minuter.
Du kommer göra succe med att bjuda på ditt eget hembakade Zucchinibröd - buffebröd till nästa middagsbjudning!
1 kommentar
Jätte gott bröd! 10/10😍