Säljans tekakor
Vi på bigården gillar att baka eget gott bröd på honung. Här delar vi med oss av ett recept på mjuka och saftiga tekakor som passar perfekt till fika och mellis.
20 tekakor
INGREDIENSER
7,5 dl mjölk
200 gram smör
1 msk salt
2 msk svensk honung
50 gram jäst
2 dl vetekli
16-17 dl vetemjöl special
GÖR SÅ HÄR:
Smält smör och värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en degbunke eller assistent.
Blanda ordentligt jästen med smör och mjölk.
Tillsätt salt, honung och vetekli.
Tillsätt lite vetemjöl i taget tills degen är fast men lite kladdig.
Knåda degen väl i 5 minuter.
Jäs under bakduk i 30 minuter.
Knåda degen och dela i 20 bitar.
Kavla ut tekakor cirka 1 cm tjocka. Nagga dom några gånger med en gaffel för att förhindra att dom bubblar upp under gräddning.
Sätt ugnen på 225 grader.
Jäs tekakorna på smörad ugnsplåt under bakduk i 30 minuter.
Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Svalna luftigt på galler.
Leave a comment