Ciabatta i långpanna

Detta är ett fantastisk gott och segt ciabattabröd som bakas enkelt i långpanna. Det perfekta brödet för en brunch eller lunch som kan fyllas med förslagsvis parmaskinka, färska salladsblad, bifftomatskivor, rödlök och några basilikablad. 

12 st

INGREDIENSER:

50 gram torrjäst

6 dl vatten som är cirka 45 grader varmt

0,5 dl olivolja

3 msk svensk honung

3 tsk salt

4,5 dl durumvete/extra fint pizzamjöl

9 dl vetemjöl special

 2 msk olivolja att smörja långpannan med

GÖR SÅ HÄR:

Lägg torrjäst, olivolja, honung och salt i degassistenten.

Värm vattnet till cirka 45 grader.

Häll vattnet i degassistenten.

Blanda i mjölet.

Låt degen bli knådad i 10 minuter.

Smörj en långpanna/ugnsplåt med olivolja.

Tryck ut degen i långpannan.

Sätt ugnen på 225 grader varmluft.

Jäs under bakduk i 40 minuter.

Skär rutor i brödet med kniv så det blir 12 bitar.

Häll 0,5 dl vatten i botten av ugnen och ställ snabbt in plåten. Du vill att det är lite vattenånga i ugnen.

Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.

Ta ut och svalna.

Njut av ditt eget ciabattabröd som jag lovar är snäppet godare än butiksbakad ciabatta!

Leave a comment