Ciabatta i långpanna
Detta är ett fantastisk gott och segt ciabattabröd som bakas enkelt i långpanna. Det perfekta brödet för en brunch eller lunch som kan fyllas med förslagsvis parmaskinka, färska salladsblad, bifftomatskivor, rödlök och några basilikablad.
12 st
INGREDIENSER:
50 gram torrjäst
6 dl vatten som är cirka 45 grader varmt
0,5 dl olivolja
3 msk svensk honung
3 tsk salt
4,5 dl durumvete/extra fint pizzamjöl
9 dl vetemjöl special
2 msk olivolja att smörja långpannan med
GÖR SÅ HÄR:
Lägg torrjäst, olivolja, honung och salt i degassistenten.
Värm vattnet till cirka 45 grader.
Häll vattnet i degassistenten.
Blanda i mjölet.
Låt degen bli knådad i 10 minuter.
Smörj en långpanna/ugnsplåt med olivolja.
Tryck ut degen i långpannan.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
Jäs under bakduk i 40 minuter.
Skär rutor i brödet med kniv så det blir 12 bitar.
Häll 0,5 dl vatten i botten av ugnen och ställ snabbt in plåten. Du vill att det är lite vattenånga i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
Ta ut och svalna.
Njut av ditt eget ciabattabröd som jag lovar är snäppet godare än butiksbakad ciabatta!
Leave a comment