Honungsfrallor
Honungsfrallorna blev favoriten när vi bjöd andelsbiodlarna på fika utomhus i bigården. Extra smaskigt blev det med ett krämigt honungssmör till. Båda recepten finns här nedan.
Mjuka, saftiga och fluffiga vita frallor är ett mumsigt fikabröd.
(Receptet ger 24 frallor)
INGREDIENSER
75 gram jäst
7,5 dl mjölk
5 msk svensk honung
1,5 tsk salt
150 gram smör
Cirka 18-19 dl vetemjöl special
GÖR SÅ HÄR
Smält smör och värm mjölken till 37 grader.
Blanda allt i assistenten och kör cirka 7 minuter tills degen är seg och lagomt fast.
Jäs 45 minuter under en bakduk.
Rulla till frallor och lägg på smörad ugnsplåt.
Ställ ugnen på 220 grader.
Jäs 45 minuter under en bakduk.
Grädda i ugnen i cirka 6-8 minuter.
Svalna luftigt (ingen kökshandduk över)
-----------------
Har du provat honungssmör?
Det blir en superhitt till frallorna. Se recept nedan.
HONUNGSSMÖR
300 gram smör (rumstemperatur)
150 gram svensk honung
Rör tills det är väl blandat.
Leave a comment