Säljans bröd i långpanna
Saftigt och kryddigt långpannebröd som kryddats med torkad rosmarin och himalayasalt. Vi tipsar att det är ett perfekt matbröd till sallad, soppa eller buffé.
INGREDIENSER
1 liter mjölk
7 dl rågflingor
Cirka 19 dl vetemjöl special
1 msk salt
50 gram torrjäst
1, 5 msk honung
250 gram margarin/smör
0,5 tsk himalayasalt - till strössel
0,5 tsk torkad rosmarin - till strössel
2 msk margarin/smör - till att smörja plåtarna
GÖR SÅ HÄR
Värm mjölken till drygt 50 grader. Tillsätt rågflingor I kastrullen med mjölk.
Smält margarin/smör. Blanda det i kastullen med rågflingor och mjölk.
Känn att temperaturen är cirka 40 grader och häll då över detta i bakassistenten/stor skål.
Tillsätt salt, honung och jäst. Blanda ner mjölet och knåda cirka 7-8 minuter till en fast deg.
Jäs 35 minuter under bakduk.
Smörj 2 ugnsplåtar med margarin/smör.
Knåda degen lätt. Dela i två bitar.
Kavla ut degen på bordet. Lyft över på plåtarna. Låt degen täcka hela plåten.
Nagga degen med en gaffel.
Strössla på rosmarin och himalayasalt.
Jäs 45 minuter under bakduk.
Grädda i 225 grader i 12 - 15 minuter.
Svalna och skär sedan upp i bitar.
Leave a comment