Säljans sötstarka senap - Honung och Rom
Säljans sötstarka senap är väldigt rivig, stark och samtidigt helt underbart söt i smaken.
Vi har adderat lite av vår egen honung och karibisk mörk Rom för att ge en extra fyllighet till senapen.
Ingredienser:
1,5 dl vatten
0,5 dl honung
2,0 dl socker
2 msk mörk Rom
1,5 dl Colemans senapspulver
2 msk brunt senapsfrö, finkrossat
0,5 tsk salt
1 tsk vinäger (välj den du gillar bäst)
Så här lagar du denna senap:
- Blanda vatten, rom, socker och honung i en kastrull.
- Rör och värm sakta tills att sockret löst upp sig.
- Låt det svalna till cirka 30 grader.
- Tillsätt senapspulver, senapsfröna, salt och vinäger.
- Rör om väl och häll upp på en burk.
- Låt senapen stå och mogna i kylskåp en vecka så att alla smaker hinner sätta sig ordentligt.
Leave a comment