Säljans sötstarka senap - Honung och Rom

Säljans sötstarka senap är väldigt rivig, stark och samtidigt helt underbart söt i smaken.

Vi har adderat lite av vår egen honung och karibisk mörk Rom för att ge en extra fyllighet till senapen. 

Ingredienser:

1,5 dl vatten

0,5 dl honung

2,0 dl socker

2 msk mörk Rom

1,5 dl Colemans senapspulver

2 msk brunt senapsfrö, finkrossat

0,5 tsk salt

1 tsk vinäger (välj den du gillar bäst)

 

Så här lagar du denna senap:

  • Blanda vatten, rom, socker och honung i en kastrull.
  • Rör och värm sakta tills att sockret löst upp sig.
  • Låt det svalna till cirka 30 grader.
  • Tillsätt senapspulver, senapsfröna, salt och vinäger.
  • Rör om väl och häll upp på en burk.
  • Låt senapen stå och mogna i kylskåp en vecka så att alla smaker hinner sätta sig ordentligt. 

 

Leave a comment